Algemene informatie

De Bennetwallaby is een kleinere soort kangoeroe die origineel voorkomt in het oosten van Australië en Tasmanië. Als exoot komt deze wallaby ook nog in Engeland en Nieuw-Zeeland voor. Deze soort kan ongeveer 1 meter groot worden en hebben een staart van tussen de 60 en 70 cm. Ze kunnen tot 25 kg zwaar worden. Bennetwallaby’s kunnen in het wild 12 jaar oud worden, in gevangenschap ongeveer 20 jaar.

Bennetwallaby’s leven in bossen en graslanden langs de kust en leven alleen of in kleine groepjes van  2 tot 5 vrouwtjes en hun jongen. Een paartje blijft nooit langer dan een dag bij elkaar. Het dieet van deze wallaby’s bestaat vooral uit gras, wortels van vetplanten en bladeren.

Bennetwallaby’s kunnen in de maanden januari tot juni jongen krijgen. Wallaby’s krijgen meestal maar een jong en na een draagtijd van ongeveer een maand wordt er een jong geboren. Dit jong is nog geen 2 cm groot en weegt minder dan 1 gram. Dit jong kan nog niet voor zichzelf zorgen en is nog niet helemaal ontwikkeld. Direct na de geboorte klimt het jong door middel van zijn reukzin naar de buidel en klampt zich vast aan een tepel van de moeder. Het jong blijft 280 dagen in de buidel. Na 3 tot 5 maanden in de buidel gaan de oogjes open en begint de vacht van het jong te groeien. Nadat het jong uit de buidel is blijft de moeder en het jong nog één maand bij elkaar. Na een jaar is een wallaby jong zelfstandig.

Bennett

Red-necked Wallaby
Macropus rufogriseus

Bennett

Een klein soort kangoeroe

Adopteer een eigen Bennett!

Wil je je eigen wallaby adopteren?
DAT KAN!

Adopteren

Wist je dat?

  • De bennettwallaby pas met schemer tevoorschijn komt
  • De bennettwallaby pas met schemer tevoorschijn komt
  • De bennettwallaby pas met schemer tevoorschijn komt
  • De bennettwallaby pas met schemer tevoorschijn komt