Algemene informatie

De emoe is op de struisvogel na een van de grootste vogels op de wereld. Ze leven in Australië en komen bijna overal op het continent voor. Emoes kunnen wel 2 m hoog  worden en kunnen 60 kg wegen. In het wild kan een emoe wel 10 jaar worden, in gevangenschap wel 20 jaar.

Deze vogels leven meestal alleen maar ze kunnen ook bij elkaar komen als er voedsel in de buurt is of als ze willen paren. Ze blijven niet op dezelfde plek maar trekken rond.  Ze komen niet graag in gebieden waar veel mensen zijn, dichte bebossing is of in woestijngebied. Ze volgen de regen waarna ze op zoek gaan naar zaden, bloemen, fruit, knoppen, insecten en rupsen. Door de regen groeien er meer planten en bloemen en is er meer voedsel te vinden.

Emoes paren vaak midden in de zomer en broeden in de wat koelere maanden. Het mannetje maakt dan een nest van takjes, gras en bladeren. Het vrouwtje legt dat ongeveer om de dag een ei en bij 7 eieren gaat het mannetje op het nest zitten om de eieren uit te broeden. Dit duurt ongeveer 8 weken en in al die tijd eet, drinkt of ontlast het mannetje niet. Hij staat ongeveer 10 keer per dag op om de eieren te draaien.

Emoe

Emu
Dromaius novaehollandiae

Emoe

Lijkt op een struisvogel...

Adopteer een eigen Emoe!

Wil je je eigen Emoe adopteren?
DAT KAN!

Adopteren

Wist je dat?

  • Emoe eieren wel een halve kilo kunnen wegen
  • Emoes 50 kilometer per uur kunnen rennen
  • De eieren groen van kleur zijn
  • De IUCN status is: Least Concern (niet bedreigd)