Algemene informatie

De kowai is een buideldier dat voorkomt in het Zuidwesten van Queensland en het midden van Australië. De kowari heeft een klein gedrongen lichaam met een herkenbare staart. Het uiteinde van de staart heeft zwarte lange haren tot het midden van de staart. De vacht is grijsachtig, ze hebben een puntige snuit en ronde oren. Kowari’s kunnen wel 18 cm lang worden, 140 gram wegen en 3 tot 6 jaar oud worden. Deze diersoort leeft vooral in woestijnachtige gebieden en droge graslanden. Kowari’s zijn solitaire dieren met overlappende territoriums. Deze dieren zijn in de nacht actief en hebben vaak een hol onder de grond die ze zelf graven of van een ander zoogdier overnemen. Beide het mannetje en het vrouwtje maken in het hol een nestje van zachte materialen. Hoewel dit nachtdieren zijn willen ze wel eens in de middag gaan zonnebaden. Ook houden kowari’s van een zandbad. Het dieet van de kowari bestaat vooral uit insecten en spinnen maar ook hagedissen, kleine vogels en zoogdieren.

Kowari

Brush-tailed marsupial rat
Dasyuroides byrnei

Kowari

Een niet zo bekend buideldier

Adopteer een eigen Kowari!

Wil je je eigen Kowari adopteren?
DAT KAN!

Adopteren

Wist je dat?

  • Pasgeboren Kowaris 4 mm groot zijn
  • De jongen verder groeien en de buidel
  • De kowari ook wel kamstaartbuidelrat genoemd wordt