Algemene informatie

Pademelons zijn een geslacht van kangoeroes dat voorkomt in oostelijk Australië, Tasmanië, Nieuw-Guinea en de eilandgroepen Bismarck-archipel en Aru-eilanden. Hun naam is een verbastering van “badimaliyan”, een woord uit de taal van de Dharuk Aboriginals.

De pademelons zijn de kleinste kangoeroeachtigen uit de familie Macropodidae. Ze onderscheiden zich van andere kangoeroesoorten door de korte, dikke, vrijwel haarloze staart. Bovendien bewegen de pademelons zich over het algemeen voort op vier poten en slechts zelden springen ze rond op alleen de achterpoten zoals de andere kangoeroes dat doen.

De pademelons zijn bewoners van dichtbegroeide bosgebieden, waaronder tropisch regenwouden en eucalyptusbossen. Ze leven solitiar of in kleine groepen. De pademelons zijn vooral actief in de schemering of ’s nachts. Deze kangoeroes voeden zich met grassen, bladeren en afgevallen vruchten.

Pademalon

Pademalon
Thylogale

Pademalon

Er bestaan wel 7 verschillende soorten!

Adopteer een eigen Pademalon!

Wil je je eigen Pademalon adopteren?
DAT KAN!

Adopteren

Wist je dat?

  • De Pademalon een soort Wallaby is
  • De pasgeboren baby wel 7 maanden in de buidel blijft zitten
  • Hij met de achterpoten op de grond roffelt als er gevaar is