Algemene informatie

Neusberen, ook wel coati’s genoemd, zijn kleine roofdieren. Ze danken hun naam aan de lange, beweeglijke neus die gebruikt wordt bij de zoektocht naar voedsel. De kleur van de rode neusbeer varieert van roodbruin tot grijs. Bij Dierenpark Zie-ZOO is er zelfs een witte variant. De korte, krachtige poten zijn zwart en de staart is voorzien van ringen. Langs de neus is een witte tekening te zien. De oren zijn kort en afgrond. Rode neusberen kunnen 41 tot 67 cm lang worden en de staart kan 32 tot 69 cm zijn. Het gewicht bedraagt 3,5 tot 6 kg. De rode neusbeer lijkt op een wasbeer met een lange, spitse snuit. Ze trekken in groepen van tien tot twintig individuen door het oerwoud. Contact met elkaar onderhouden ze met een speciale roep. En al krabbelend en snuffelend op zoek naar vruchten en wortels, maar ook insecten en andere diertjes. Bij gevaar – hun natuurlijke vijanden zijn grote katachtigen en wurgslangen – vluchten ze meestal in de bomen. Ongetwijfeld doet de slurfachtige neus uitstekend dienst als reukorgaan. Hun fikse gebit gebruiken ze om dierlijke prooien te doden, zich te verdedigen en in gevechten om de macht met soortgenoten. Rode neusberen eten paddenstoelen, vruchten en insecten.  Ze kunnen goed zwemmen. Op de grond wordt de staart recht omhoog gehouden en bij het klimmen dient deze voor het bewaren van het evenwicht.

Rode Neusbeer

South American coati
Nasua nasua

Rode Neusbeer

Geen beer maar wel een opvallende neus

Adopteer een eigen Rode Neusbeer!

Wil je je eigen Rode Neusbeer adopteren?
DAT KAN!

Adopteren

Wist je dat?

  • Het alleseters zijn
  • Het alleseters zijn
  • Het alleseters zijn