Algemene informatie

De veelvraat is een forse, gespierde marterachtige. De veelvraat heeft een donkerbruine tot zwarte vacht met lichtere, gelige vlekken op de kop en een gele streep van de schouders via de flanken naar de lange staart. Hij heeft korte, sterke poten, die vijf tenen hebben. Hun klauwen zijn deels intrekbaar en ze hebben een stevige beet. De oren zijn klein en rond.

Veelvraten wegen negen tot dertig kilogram en zijn 65 tot 105 centimeter lang. Hun staart is 13 tot 26 cm lang en ze hebben een schofthoogte van 36 tot 45 cm. De vrouwtjes zijn over het algemeen kleiner en lichter.

De veelvraat is een carnivoor, maar hij is opportunistisch en eet ook regelmatig plantaardig voedsel. Meestal eet hij knaagdieren en vogels maar ook eieren, vruchten, bessen en aas. Hij staat bekend als een erg sterk en onbevreesd beest. Zo zal hij soms een vos, ree of schaap aanvallen. Ook grotere dieren zoals een poema of een rendier kan hij schijnbaar moeiteloos aan, en hij schrikt er zelfs niet voor terug om een grizzlybeer of een eland aan te vallen. Meestal jaagt hij vanuit een hinderlaag. De veelvraat legt voedselvoorraden aan.

De veelvraat verblijft in een hol in een rotshelling in dichte struiken of tussen de rotsen. Hij is zowel overdag als ’s nachts actief. Na een activiteitsperiode van drie √† vier uur volgt een korte rustpauze.

Veelvraat

Wolverine
Gulo gulo

Veelvraat

Vreet ie dan echt zoveel?

Adopteer een eigen Veelvraat!

Wil je je eigen Veelvraat adopteren?
DAT KAN!!

Adopteren

Wist je dat?

  • Zijn naam niets met veel eten te maken heeft
  • Zijn naam niets met veel eten te maken heeft
  • Zijn naam niets met veel eten te maken heeft
  • Zijn naam niets met veel eten te maken heeft