Algemene informatie

De viscacha is een knaagdier uit de familie wolmuizen (Chinchillidae), waartoe onder andere ook de chinchilla behoort. Het is het grootste lid van de familie der wolmuizen.

De viscacha komt voor op de  pampa’s van Patagonie, Zuidoost Bolivia,  Zuid- en West-Paraguay, Noord-, Centraal- en Oost Argentinië en Chili. Hier leggen ze grote en uitgebreide gangenstelsels aan, viscachera’s genaamd. Een viscachera bestaat uit een centrale kamer, van waar verscheidene gangen lopen. Bij elkaar kan een viscachera wel 300 meter beslaan. In een viscachera leeft een kolonie van vijftien tot vijftig dieren.

In de hoge bergen van de Andes, boven de 4000 meter komen de dieren ook voor tussen de puinrotsen waar nog redelijk wat groen is. Hier heeft het dier ongeveer dezelfde leefwijze als de Alpenmarmot.

Viscacha

Viscacha
Lagostomus maximus

Viscacha

Een wolmuis?

Adopteer een eigen Viscacha!

Wil je je eigen Viscacha adopteren?
DAT KAN!

Adopteren

Wist je dat?

  • Viscacha's worden bejaagd voor de vacht en het vlees
  • Viscacha's worden bejaagd voor de vacht en het vlees
  • Viscacha's worden bejaagd voor de vacht en het vlees
  • Viscacha's worden bejaagd voor de vacht en het vlees