Algemene informatie

De Yucutan Eekhoorn is een boomeekhoorn uit Zuid-Amerika, vernoemd naar Yucutan. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd door J.A. Allen in 1877. De eekhoorns leven in de bossen en zijn overdag actief. Het dieet bestaat uit fruit, noten en zaden. In het droge seizoen, april tot augustus, worden de jongen geboren. Meestal zijn het dan 2 of 3 jongen in een nest. In het wild zijn ze niet bedreigd, in dierentuinen zie je ze zelden.

Yucatan Eekhoorn

Yucatan Squirrel
sciurus yucatanensis

Yucatan Eekhoorn

Wonen meestal in de bomen

Adopteer een eigen Yucatan Eekhoorn!

Wil je je eigen Yucatan Eekhoorn adopteren?
DAT KAN!

Adopteren

Wist je dat?

  • Ze hun nesten in de bomen bouwen
  • Ze hun nesten in de bomen bouwen
  • Ze hun nesten in de bomen bouwen