Algemene informatie

“Teddy” Roosevelt weigerde een klein zwart beertje dood te schieten en sindsdien bestaat de “Teddybeer”. De Amerikaanse zwarte beer is de kleinste van de drie berensoorten in Noord-Amerika.  Hij leeft voornamelijk in bossen, beboste bergen tot 2100m hoogte en moerassen. Zijn dieet bestaat vooral uit planten: knoppen en twijgen, bladeren, noten, wortels, vruchten, bessen en spruiten. Ook leeft hij van vis, insecten, larven, honing, kleine tot middelgrote zoogdieren en andere gewervelden. De Amerikaanse zwarte beer kent zestien ondersoorten, waaronder de in de Rocky Mountains  levende kaneelbeer(Ursus americanus cinnamomum), de kermodebeer (Ursus americanus kermodei),  de gletsjerbeer (Ursus americanus emmonsii) uit het zuidoosten van Alaska en de floridabeer (Ursus americanus floridanus).”

Zwarte beer

American Black Bear
Ursus Americanus

Een Teddybeer?

Adopteer een eigen Zwarte beer!

Wil je je eigen zwarte beer adopteren?
DAT KAN!

Adopteren

Wist je dat?

  • De zwarte beer niet altijd zwart hoeft te zijn
  • Er ook witte, bruine en zilvergrijze zwarte beren zijn
  • Het bont van deze beer gebruikt wordt voor de helmen van de wachters bij Buckingham Palace
  • De IUCN status is: Least Concern (niet bedreigd)